Αναγνώστες

Αναζήτηση

26/12/10

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ…

24.12.2010
Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ


Πριν πέντε περίπου χρόνια, κυκλοφόρησε στην Ελλάδα ένα βιβλίο μίσους στο οποίο ο συγγραφέας αποκαλεί τους Εβραίους ως «υπανθρώπους» και διατυπώνει ούτε λίγο ούτε πολύ την πίκρα του που ο Χίτλερ δεν ολοκλήρωσε το έργο του αφανισμού τους. Αργότερα, ένας διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης δήλωσε ότι οι «Εβραίοι είναι η ρίζα του κακού». Στη συνέχεια, αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος αποφαίνεται ότι «οι Εβραίοι μυρίζουν αίμα». Στις αρχές του 2010 Ανώτατο Δικαστήριο αθωώνει τον συγγραφέα – νοσταλγό του Ναζισμού και αρνητή του Ολοκαυτώματος. Ένα μήνα πριν, ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος αγνοεί επιδεικτικά το ρόλο και τη συμβολή χιλιάδων Εβραίων συμπολιτών του στον πολιτισμό και στην ανάπτυξη της πόλης του, που θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και που στο νεκροταφείο τους κτίστηκε το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Η αντισημιτική υστερία κορυφώνεται με την εμφάνιση του Πειραιώς Σεραφείμ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή όπου υποχρεώνει μάλιστα ένα εκ των δύο παρουσιαστών να τον ρωτήσει σε τι διαφέρουν οι απόψεις του από εκείνες του Χίτλερ.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ αντί την Χριστού αγάπη διδάσκει το εναντίον Εβραίων μίσος. Αντί της σοφίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, διακατέχεται από το φανατισμό του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ αφού και οι δύο αποδίδουν το Ολοκαύτωμα σε σιωνιστική συνωμοσία.

Και εμείς, οι υπόλοιποι, οι πολίτες αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, ακούμε στωικά τα κηρύγματα μίσους. Προφανώς ο Αρχιεπίσκοπος αισθάνεται αδύναμος να αντιδράσει στην αλλοφροσύνη ρασοφόρων που φέρουν το τίτλο του Μητροπολίτη! Η υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων δεν αντιδρά όταν ανώτατος θρησκευτικός λειτουργός, αμειβόμενος από το Ελληνικό κράτος επιτίθεται εναντίον πιστών άλλου θρησκεύματος και προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών τους ισχυριζόμενος ότι το Ολοκαύτωμα είναι δικό τους δημιούργημα! Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πειραιώς σιωπούν προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν εν δυνάμει εκλογική πελατεία! Και οι Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι είναι κι αυτοί απασχολημένοι με την αναβάθμιση της ανώτατης παιδείας και δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν! Και βεβαίως τα μέσα ενημέρωσης δεν πολυασχολούνται γιατί το θέμα δεν μυρίζει αίμα! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τρεις μέρες καθυστέρηση καταδίκασε τις δηλώσεις και αφού προηγουμένως το θέμα έλαβε διεθνείς διαστάσεις.

Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση μπορεί εξελιχθεί σε κρίση πολιτισμού. Σε αναθεώρηση δηλαδή ηθικών αξιών που χαρακτηρίζουν μια δημοκρατικά δομημένη κοινωνία. Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο μουσικοσυνθέτης, ο πολιτικός αρχηγός, οι Θεσσαλονίκης και Πειραιώς ρασσοφόροι που φέρουν το τίτλο του Μητροπολίτη, μπορούν στα πλαίσια της Δημοκρατίας να παραβιάζουν τις ηθικές αρχές που την χαρακτηρίζουν. Είναι όμως χρέος και καθήκον, θεσμών και πολιτών να προστατεύσουν αυτές τις αξίες για να προασπίσουν την ίδια τη Δημοκρατία. Διότι όταν μια κοινωνία χάνει τα αντανακλαστικά της, μοιραία θα διολισθήσει στο δρόμο της πνευματικής και ανθρωπιστικής παρακμής. Εκεί όπου διολίσθησε η Γερμανία στην οποία αναδείχθηκε ο Ναζισμός. Για το λόγο αυτό οφείλουμε όλοι να αποκηρύξουμε όλοι με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα κηρύγματα μίσους.

4 σχόλια:

  1. ΌΝΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον κύριο Ελιέζερ,εξαιρετικό το άρθρο του και ξεκάθαρο!!!

    Νομίζω ωστόσο ότι για να μη μείνει έτσι αυτή η κατάσταση,η οποία παίρνει όλο και τραγικότερη μορφή,πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ οι Έλληνες Εβραίοι να αφήσουν στην άκρη την ηπιότητα και την διακριτικότητα που τους χαρακτηρίζει και να κάνουν ένα συλλογικό,πανεβραικό διάβημα....το οποίο μάλιστα πρέπει να κοινοποιήσουν 1.στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 2.στον Πρωθυπουργό 3.στην Υπουργό Παιδείας 4.στα σοβαρά μεγάλα media.

    Δεν μπορεί,δεν είναι δυνατόν,δεν γίνεται αγαπητοί φίλοι Εβραίοι να προσβάλλεσθε τόσο βάναυσα και ανίερα και να μην αντιδράτε!!!!

    (Αν δεν έτρεμα-προ ετών-την πρόκληση οικογενειακού σκανδάλου,το τι θα άκουγε η μακαρίτισσα πλέον θεία μου δεν λέγεται!!!Είχε πει η ανόητη και κολλημένη-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ μάλιστα,καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο και ψυχοθεραπεύτρια ότι "μα Αλέκο,αφου οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό!!!")

    Δεν νομίζω-δυστυχώς-να υπάρχει τόσο αντισημιτική και αντιεβραική χώρα στην Ευρώπη όσο η Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω ακούσει τόσα πολλά, τα ίδια και τα ίδια, που το αυτί μου έχει μουδιάσει και το πετσί μου έχει χοντρίνει.

    Τα κλασσικά συνωμοσιολογικά σχόλια του κάθε διανοητικά καθυστερημένου τα αντιμετωπίζω πάντα με ειρωνία και σαρκασμό. Αυτό "πατάει τα κουμπιά" στους συνωμοσιολόγους και αυτό είναι ένα αρκετά καλό διασκεδαστικό λεκτικό θέαμα!

    Την γνώμη των συνωμοσιολόγων δεν πρόκειται να την αλλάξουμε. Η καλύτερη απάντηση είναι να κάνουμε με υπερηφάνια και χωρίς φόβο, αισθητή την παρουσία μας σαν εβραίοι - αν αυτό ενοχλεί τους γνωστούς ανεγκέφαλους, τότε έγω το διασκεδάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.