Αναγνώστες

Αναζήτηση

6/12/10

ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΠΑΜΨΗΦΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Μετά από πολλές αναβολές, σε μια σύντομη δίκη που κράτησε σχεδόν δυο ώρες, τα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας (Α.Π.) που κατηγορούνταν πως «διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις ικανές να επιφέρουν ανησυχίες στους πολίτες» αθωώθηκαν παμψηφεί σήμερα Δευτέρα 06.12.2010, από το Β΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, παρά την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας για καταδίκη τους.

Συνήγοροι υπεράσπισης των μελών της Α.Π. ήταν (αλφαβητικά) οι κύριοι Γιώργος Δούδος και Νίκος Τζένος, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Το δικαστήριο δέχθηκε να καταθέσουν τρεις από τους τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης που πρότειναν οι κατηγορούμενοι και η υπεράπσιση. Παρατίθενται με τη σειρά που κατέθεσαν : κ. Ηλίας Ζαφειρόπουλος, κ. Δημήτρης Ψαρράς, κ. Αβράαμ Ρειτάν.

Η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα μετά από μηνυτήρια αναφορά του κ. Κ. Πλεύρη, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας.

Επίδικα κείμενα, μια αφίσσα και μια ανακοίνωση της Α.Π. που δημοσιοποιήθηκαν διαρκούσης της δίκης Πλεύρη, τα οποία επέκριναν τη στάση συγκεκριμένων δικαστών στη δίκη αυτή.

[Περισσότερα για το κατηγορητήριο: Αλεφ 36 -ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010, σελ. 20 [Οσονούπω και στο : www.athjcom.gr > ΕΚΔΟΣΕΙΣ > ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ]]

Ας σημειωθεί πως τα δικασθέντα μέλη της Α.Π. : Άννα Στάη, Ειρήνη Κούτελου και Χαράλαμπος Κατσιάπης, ήσαν μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη κατά Πλεύρη, ενώ συνέταξαν το αναλυτικό υπόμνημα-αναφορά (15.02.2007) που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δίκη κατά του κ. Κ. Πλεύρη, καθώς σε αυτό στηρίχτηκε το μεγαλύτερο μέρος του κατηγορητηρίου.

Το σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης δεν είναι ακόμη γνωστό.


Τα αντίποινα του κ. Πλεύρη δεν εξαντλούνται στην παραπάνω δίκη που προκάλεσε η μηνυτήρια αναφορά του. Ο ίδιος μήνυσε και τους υπόλοιπους κατηγόρους στη δίκη του, τα μέλη του ΕΠΣΕ: Π. Δημητρά, A. Gilbert, του Κ.Ι.Σ. : Μ. Κωνσταντίνη, A. Ρειτάν και της Ι.Κ.Α.: Β. Αλμπάλα, οι οποίοι παραπέμπονται για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία μάρτυρα και συκοφαντική δυσφήμηση του ιδίου, στις 24 Ιανουαρίου 2011, στο ΣΤ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Προφανώς ο κ. Πλεύρης επιχειρεί να αξιοποιήσει την κατ' έφεση αθώωση του για να καταδικαστούν οι κατήγοροι του.
Στην πρώτη προσπάθεια απέτυχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.