Αναγνώστες

Αναζήτηση

20/9/10

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο καταγγέλλει την Ελληνική Δικαιοσύνη για ευθυγράμμιση με γνωστό αντισημίτη

Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο
Ανακοίνωση
16 Σεπτεμβρίου 2010

Η Εβραϊκή Οργάνωση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποστείλει επίσημο παρατηρητή στην δίκη που θα γίνει στην Ελλάδα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ/ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Την ώρα που τρεις Έλληνες ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρόκειται να δικαστούν στην Ελλάδα επειδή καταφέρθηκαν εναντίον των δικαστών που αθώωσαν γνωστό αντισημίτη και ακροδεξιό πολιτικό, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο (WJC) απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να αποστείλει επίσημο παρατηρητή για να παρακολουθήσει τη δίκη που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Το WJC άσκησε κριτική στην Ελληνική Δικαιοσύνη για την περυσινή αθώωση του αυτόκλητου αντισημίτη Κωνσταντίνου Πλεύρη και για την σημερινή προσπάθεια να φιμωθούν οι επικριτές αυτής της απόφασης.

Ο Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του WJC Maram Stern δήλωσε: “Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να οδηγηθούν σε δίκη άνθρωποι που μιλούν εναντίον φανατικών όπως ο κ. Πλεύρης την στιγμή που οι κάπηλοι του μίσους αθωώνονται από τα δικαστήρια. “Σε επιστολή προς τον Jerzy Buzek, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Stern χαρακτηρίζει την δίκη “στρεψοδικία” και “προσβολή στις θεμελιώδεις Ευρωπαϊκές αξίες”. Εξέφρασε τις υποψίες του ότι τμήμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης δεν είχε την πρόθεση να υπερασπιστεί θεμελιώδεις Ευρωπαϊκές αξίες αλλά ότι σκοπίμως ενήργησε εναντίον τους”.

Στην επιστολή του ο Stern κάλεσε το Ευρωκοινοβούλιο να αναλάβει δράση: “Με δεδομένο το σκηνικό προηγουμένων δικαστικών αποφάσεων στην συγκεκριμένη περίπτωση, προτρέπουμε το Ευρωκοινοβούλιο να αποστείλει έναν ανεξάρτητο παρατηρητή σ' αυτή τη δίκη προκειμένου να πιστοποιηθεί εάν τα Ελληνικά Δικαστήρια δρουν σύμφωνα με τις βασικές αρχές της ΕΕ. Ο Πρόεδρος του WJC δήλωσε: “Αυτοί οι θαρραλέοι άνθρωποι αντετάχθησαν στον γνωστό κάπηλο του μίσους, ο οποίος επανειλημμένα έκανε έκκληση για εξάλειψη των Εβραίων και που επαινούσε τους Ναζί. Υπερασπίστηκαν την μικρή Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδας και αξίζουν την στήριξή μας”. Το WJC επίσης, έστειλε επιστολή στον Έλληνα Πρόεδρο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό Αντρέα Παπανδρέου και τον 'Ελληνα Ορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Β΄, καλώντας τους να εκφραστούν εναντίον της δίκης και του υποκινητή Πλεύρη”.

Το πλαίσιο
Ο δικηγόρος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Πλεύρης επανειλημμένα έχει χαρακτηρίσει τους Εβραίους “υπανθρώπους” και έχει πει ότι “το ένστικτο επιβίωσης της φυλής μάς υποδεικνύει τον δρόμο του πολέμου μέχρι θανάτου εναντίον των Εβραίων Σιωνιστών”. Ο Πλεύρης, φανερός θαυμαστής του Εθνικοσοσιαλισμού, κρίθηκε ένοχος από Ελληνικό δικαστήριο το 2007 για υποκίνηση φυλετικού μίσους μέσω των δηλώσεων που έκανε στο βιβλίο του “Εβραίοι: όλη η αλήθεια” αλλά αργότερα αθωώθηκε στο Εφετείο. Ο Πλεύρης μήνυσε ανώτερους αντιπροσώπους της Ελληνικής Εβραϊκής Κοινότητας, δεκάδες δημοσιογράφους καθώς και ακτιβιστές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για συκοφάντηση ενώ το γραφείο του Εισαγγελέα Αθηνών άρχισε νομικές ενέργειες εναντίον της Ελληνικής Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας (www.antinazi.gr) προκειμένου να οδηγηθούν σε δίκη μέλη της, επειδή κατήγγειλαν δημοσίως ορισμένους δικαστές που έλαβαν μέρος στην νομική διαδικασία εναντίον του Πλεύρη. Η δίκη θα αρχίσει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Περί του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου
Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο είναι διεθνής οργανισμός που εκπροσωπεί Εβραϊκές Κοινότητες σε 92 χώρες του κόσμου. Το WJC ενεργεί ως διπλωματικός βραχίονας του Εβραϊκού λαού σε κυβερνήσεις, κοινοβούλια και διεθνείς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.